Cum se convertește FBX în STL: 3 soluții ușoare

Formatul de fișier Filmbox, cunoscut în mod obișnuit sub numele de FBX, este orientat către designul media interactiv datorită capacității sale de a stoca informații complexe despre scenă și efect, cum ar fi iluminarea, culorile, texturile și multe altele. Deși acest format de fișier este excelent pentru modelare 3D și animație, nu îl puteți imprima 3D, deoarece FBX nu este un format acceptat în mod obișnuit de programele de tip slicer.

STL, cu toate acestea, este o altă poveste. Este cel mai utilizat format în tipărirea 3D și este acceptat de aproape fiecare program CAD și slicer. Nu puteți imprima 3D un fișier FBX, dar îl puteți converti într-un STL.

Când convertiți un format de fișier în altul, singurele informații stocate și transferate cu succes în procesul de conversie sunt informațiile acceptate și incluse în ambele formate de fișiere. Aceasta înseamnă că, atunci când convertiți un fișier FBX în STL, veți pierde toate datele care nu sunt compatibile cu STL, cum ar fi iluminarea, culoarea, texturile și efectele.

În acest articol, vom trece peste trei metode diferite pe care le puteți utiliza pentru procesul de conversie: software de conversie a fișierelor, convertoare de fișiere online și programe CAD.

Opțiunea 1: Software de conversie profesional

Prima noastră metodă de conversie este cu software-ul profesional de conversie CAD Exchanger. Pentru a fi corect, programul este puțin mai mult decât un simplu convertor; de asemenea, permite utilizatorilor să vizualizeze și să analizeze fișiere CAD. Alte caracteristici remarcabile includ capacitatea de a măsura piese, de a crea ochiuri de piese și de a exploda ansambluri pentru vizualizare.

Există două versiuni ale software-ului: GUI, care este o aplicație offline și Cloud, o aplicație online. Ambele acceptă conversia între un sortiment de formate de fișiere CAD, inclusiv FBX, STL, OBJ, STEP, 3DM, printre altele. Aplicațiile costă bani, dar este disponibilă o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile.

Interfața cu utilizatorul CAD Exchanger este simplă și curată. Fără cunoștințe prealabile despre program, puteți converti fișiere în câteva secunde:

Deschideți programul și adăugați în fișierul dvs. FBX.

Faceți clic pe pictograma „Export” din bara de activități din stânga.

Găsiți și faceți clic pe formatul STL.

Cam asta e tot!

Opțiunea 2: Instrumente de conversie online

Următoarea noastră metodă de conversie a unui FBX în STL este printr-o aplicație online gratuită de conversie a fișierelor numită Greentoken. Este posibil ca Greentoken să nu aibă cea mai bună interfață cu utilizatorul, dar este fiabil și acceptă o serie de formate de fișiere populare, inclusiv 3DS și PLY. Puteți converti până la cinci modele simultan, dar dimensiunea totală a fișierului celor cinci modele nu poate depăși 50 MiB (52,4 MB).

O altă caracteristică demnă de remarcat este instrumentul de conversie legat pentru modelele 3D cu texturi. Acest lucru este foarte util pentru conversia fișierelor FBX, deoarece acestea conțin adesea texturi, care uneori pot cauza probleme cu încărcarea și conversia modelelor FBX.

Pașii de conversie din Greentoken sunt destul de simpli:

Deschideți site-ul web și faceți clic pe „Adăugare fișier”.

Selectați fișierul FBX dorit.

Faceți clic pe „Începeți încărcarea”.

Apăsați butonul „Următorul” și alegeți formatul de export preferat.

Faceți clic pe „Următorul”, apoi pe „Start” și

Descărcați fișierul după finalizarea conversiei.

Alternative

În plus față de Greentoken, există o mulțime de alte opțiuni online gratuite pentru conversia fișierelor FBX în STL. AnyConv și 3D-Convert sunt două exemple. Aceste programe sunt foarte ușor de utilizat și au interfețe directe, deci conversia ar trebui să fie o briză. În comparație cu Greentoken, principalul dezavantaj este că va trebui să vă convertiți modelele pe rând.

Opțiunea 3: software CAD

Ultima noastră metodă de conversie este cu software-ul CAD. În general, aplicațiile software bine stabilite precum SketchUp sau Fusion 360 pot converti FBX în STL. Ne vom concentra pe Fusion 360, pe care îl puteți obține gratuit.

Fusion 360 este un popular program CAD realizat de Autodesk care conține multe caracteristici pentru modelarea 3D. Software-ul este adesea utilizat pentru producția asistată de computer (CAM), proiectarea electronică, redarea, simularea, tranșarea (pentru imprimarea 3D) și multe altele.

Sunt acceptate multe formate de fișiere diferite, iar programul vă permite să deschideți modele într-un format și să le descărcați (exportați) într-un alt format. Acesta este modul în care puteți converti cu ușurință modelele FBX în STL, iar această tehnică funcționează și cu alte programe CAD. Deci, pentru a vă converti fișierele, pur și simplu faceți următoarele:

Deschideți Fusion 360 și faceți clic pe fila „Fișier” din colțul din dreapta sus.

Apoi faceți clic pe „Deschideți” și alegeți modelul FBX.

Odată ce modelul este încărcat, deschideți din nou fila „Fișier” și faceți clic pe „Export”.

Alegeți din STL din formatele de export disponibile.

Asta este! Modelul dvs. FBX este acum un fișier STL!

Articol tradus de pe site-ul all3dp.com

Cart
Your cart is currently empty.